Svetting

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er et relativt vanlig problem som rammer 2-3% av befolkningen. Mange er ikke klar over at hyperhidrose er en medisinsk tilstand som har flere behandlingsmuligheter.

Les mer
add

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er et relativt vanlig problem som rammer 2-3% av befolkningen. Mange er ikke klar over at hyperhidrose er en medisinsk tilstand som har flere behandlingsmuligheter. Hyperhidrose involverer vanligvis underarmene (aksillær hyperhidrose), håndflater (palmar hyperhidrose) eller fotsåler (plantar hyperhidrose), men det kan påvirke hvilket som helst kroppsområde. Uten behandling kan hyperhidrose gi psykiske plager.  Studier viser at ca 70% av denne pasient gruppen har redusert selvtillit og ca 50% har en form for depresjon.

Heldigvis  finnes det flere behandlingsalternativer som for eksempel  aluminiumklorid deodorant som kan påføres armhulene hver kveld. Dette kan være ganske så effektiv behandling, men kan dessverre ha irriterende effekt på huden. For flere kroppsområder eller mer generalisert hyperhidrose kan man bruke tabletter. Slike medisiner fungerer ved å blokkere overføring av stimulerende signalstoffer til svettekjertlene . Man kan også anvende injeksjoner for hyperhidrose i underarmene, håndflatene eller fotsålene.

Hos oss behandler vi svette i underarmene med enten injeksjoner eller radiofrekvens. Ofte bruker vi en kombinasjon av begge for mer langvarig resultat. Ved en del tilfeller velger vi også tabletter.

Flere behandlinger

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er et relativt vanlig problem som rammer 2-3% av befolkningen. Mange er ikke klar over at hyperhidrose er en medisinsk tilstand som har flere behandlingsmuligheter.
Rosacea er en vanlig kronisk hudsykdom som påvirker mange voksne menn og kvinner. Det er mange som lider av denne sykdommen uten å få riktig diagnose og behandling.
Psoriasis er en kronisk hudsykdom som ofte viser seg som røde flekker med skarp avgrensning til normal hud. Forandringen er ofte dekket med løs hud eller flass.