Frysebehandling (kryobehandling)

Frysebehandling eller kryobehandling som det også kalles er en av de vanligste behandlingsformene hos hudlege. Her sprayes flytende nitrogen på forandring som skal fjernes.

Les mer
add

Frysebehandling, eller kryobehandling som det også kalles, er en av de vanligste behandlingsformene hos hudlege. Her sprayes flytende nitrogen på forandring i huden som skal fjernes. Et par dager etter frysebehandlingen dannes det en skorpe i huden, som forsvinner i løpet av 1-2 uker. Enkelte ganger kan man få blemmer i området som er behandlet. Kryobehandling brukes til behandling av solskader, overfladiske former for hudkreft, diverse pigmenteringer, vorter osv.

Hva er frysebehandling?

Frysebehandling hos hudlege kan effektivt behandle en rekke hudforhold. Frysebehandling er en medisinsk prosedyre som bruker ekstrem kulde for å ødelegge unormalt vev som vorter og andre hudlesjoner. Behandlingen involverer bruken av flytende nitrogen for å raskt fryse og ødelegge vev på huden.

Når vevet fryses, dannes iskrystaller innenfor cellene, noe som fører til celleødeleggelse. Dødt vev faller til slutt av eller blir absorbert av kroppen, noe som etterlater frisk hud.

Når brukes kryobehandling?

Kryobehandling er en innovativ terapi som bruker ekstrem kulde for å fremme helse og velvære. Behandlingen er effektiv for å fjerne både godartede og ondartede hudlesjoner, og for å behandle tilstander som vorter, hudkreft, solskader, og mer. Det er også brukt for kosmetiske formål for å forbedre hudens utseende. Denne behandlingsformen er trygg når den utføres av en erfaren hudlege og gir rask helbredelse med minimal risiko for arrdannelse. Kryobehandling kan også brukes til å fjerne aldersflekker og andre mindre hudfeil for å oppnå en jevnere hud. Det er en populær behandling for både medisinske og kosmetiske hudproblemer.

Behandlingsprosessen

Frysebehandling, eller kryobehandling, er en rask prosedyre med minimal nedetid, som samtidig evner å gi betydelige forbedringer til hudens utseende. Behandlingen innebærer bruk av flytende nitrogen eller andre frysemidler for å raskt nedkjøle hudlesjoner. Metoden går ut på å eksponere huden for ekstremt lave temperaturer i korte perioder, typisk mellom en til tre minutter, for å behandle ulike medisinske tilstander. Denne kuldeeksponeringen utløser kroppens naturlige helbredelsesmekanismer. En kvalifisert hudlege vil påføre det flytende nitrogenet direkte på det ønskede området med enten en spray-enhet eller en bomullsdott. Selve behandlingen tar vanligvis bare noen få minutter og krever ofte ingen lokalbedøvelse.

Fordeler og bivirkninger ved frysebehandling

Kryobehandling tilbyr en sikker og effektiv løsning for deg som ønsker å forbedre hudens helse og utseende. Mulige kortsiktige bivirkninger etter behandlingen inkluderer rødhet, hevelse og blemmedannelse rundt behandlingsområdet. Disse er vanligvis milde og forbigående. Det vil også kunne dannes en skorpe på området som vil helbrede over tid. Denne type frysebehandling bringer og med seg visse fordeler, inkludert rask helbredelse og minimal risiko for arrdannelse. Pasienter kan forvente rask behandling med minimalt ubehag. Behandlingen kan også redusere inflammasjon, forbedre hudens utseende og tekstur. Den ekstreme kulden forårsaker en kontrollert skade på det behandlede området, noe som fører til at unormalt vev ødelegges og naturlig helbredelse stimuleres.

Flere behandlinger

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er et relativt vanlig problem som rammer 2-3% av befolkningen. Mange er ikke klar over at hyperhidrose er en medisinsk tilstand som har flere behandlingsmuligheter.
Rosacea er en vanlig kronisk hudsykdom som påvirker mange voksne menn og kvinner. Det er mange som lider av denne sykdommen uten å få riktig diagnose og behandling.
Psoriasis er en kronisk hudsykdom som ofte viser seg som røde flekker med skarp avgrensning til normal hud. Forandringen er ofte dekket med løs hud eller flass.