Aknearr

Kviser er en kronisk betennelse i huden som kan bryte ned huden og dermed gi arrdannelse. Det finnes forskjellige arr typer og mange oppsøker hudlege for behandling av aknearr.

Les mer
add

Kviser er en kronisk betennelse i huden som kan bryte ned huden og dermed gi arrdannelse. Det finnes forskjellige arr typer og mange oppsøker hudlege for behandling av aknearr. Den vanligste formen for akne arrdannelse er atrofiske arr som igjen deles inn i ice pick, rolling scars og box scars. En mindre vanlig form for akne arr er hypertrofiske arr. Disse er arr som oftest ses på rygg og bryst, og som er hevet over hudoverflaten og kan kjennes harde.

Noen ganger etterlater akne farge endringer i huden som kalles "persisterende-inflammatorisk hyperpigmentering" (PIH), som er rett og slett brune flekker, eller persisterende-inflammatorisk erytem (PIE) som er røde flekker. Vanligvis bedrer disse seg over tid, spesielt ved bruk av bestemte produkter for eksempel retinoider eller hydrokinon.

Det er mange måter å behandle arr på. Valget av behandling avhenger av type arr, hudtypen og lokalisasjonen. Hos oss setter hudlegen sammen en pakke løsning til deg som kan bestå av kremer, laser, filler, microneedling med eller uten radiofrekvens, kjemisk peel og andre behandlinger. Når det gjelder akne arr pleier vi som regel å starte behandlingen med metoden CROSS som innebærer lokal behandling av arr med TCA-syre i kombinasjon med Subcision som løsner arret under huden. Deretter kombineres andre behandlinger. Alle studier viser at for å få best effekt er det lurt å kombinere forskjellige metoder. Hudlegen vil gå gjennom dette sammen med deg og setter sammen en plan ift type behandling, antall behandlinger og kostnader.

Flere behandlinger

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er et relativt vanlig problem som rammer 2-3% av befolkningen. Mange er ikke klar over at hyperhidrose er en medisinsk tilstand som har flere behandlingsmuligheter.
Rosacea er en vanlig kronisk hudsykdom som påvirker mange voksne menn og kvinner. Det er mange som lider av denne sykdommen uten å få riktig diagnose og behandling.
Psoriasis er en kronisk hudsykdom som ofte viser seg som røde flekker med skarp avgrensning til normal hud. Forandringen er ofte dekket med løs hud eller flass.